Verjaardag
Ten eerste iedereen bedankt voor de felicitaties vanuit het verre Nederland, bedankt!!
Helaas kan ik mijn verjaardag vandaag niet echt vieren omdat ik herstellende ben van een flinke keelinfectie, waar ik echt goed ziek van ben geweest. Gelukkig gaat het nu langzaamaan wel weer een stuk beter. Zaterdag begon het en maandag ochtend toch maar naar een dokter geweest voor een antibiotica kuur, die gelukkig wel lijkt te werken.
Hopelijk kunnen we in het weekend nog een beetje mijn verjaardag vieren: met een cocktail hier bij het zwembad....
Helaas ben ik niet de enige die ziek is, op Usha zijn momenteel veel kinderen met ontstoken ogen en diverse andere infecties. Niet ernstig, maar toch wel erg vervelend. Daardoor baalde ik wel extra dat ik deze week niet kon werken, hopelijk kan ik morgen weer aan de slag.
Het schijnt ook dat er momenteel een ziekte is, die overgebracht word door de muggen. Ze zijn een beetje vaag over wat voor ziekte het dan zou zijn, maar het is in ieder geval geen Malaria of Dengeu fever. Vorige week is bij iedereen hier op Prithipura een druppel bloed afgenomen, waar we als het goed is volgende week de uitslag van krijgen.
Vorige week zijn wij naar Anandapura geweest met de andere twee vrijwilligsters, en twee Sri Lankaanse meiden die hier momenteel stage lopen. Anandapura is ook één van de tehuizen van de Prithipura Communities. Hier wonen 43 volwassenen in de leeftijd van 18 tot 62 jaar, met een verstandelijke handicap. Ze hebben er een klein schooltje, maar ook een boerderij met koeien, varkens en geiten, een kokosnoten plantage en een tuin waar ze groenten en kruiden telen. We werden erg hartelijk ontvangen en hebben een zeer uitgebreide rondleiding gehad en natuurlijk een heerlijke lunch. Ik vond het erg leuk en interessant om daar rond te kijken, vooral ook omdat dit natuurlijk het tehuis is wat het meest vergelijkbaar is met de Beukenhof waar ik zelf ben opgegroeid. Het ligt echt op een schitterende plek, niet zo heel ver van Negombo (een grote stad aan de kust noordelijk van Colombo), omringd door de kokosbomen plantage.
Daarna zijn we doorgereden naar één van de mooiste boedistische tempels van Sri Lanka: de Kelaniya tempel. Het was erg indrukwekkend om deze prachtige tempel te bezoeken. Binnenin waren allerlei gebedsruimten, prachtig versierd met muurschilderingen over het leven van Boeddha en in één van de ruimtes lag een levensgrote gouden Boeddha. Overal waren mensen aan het bidden, zowel binnen als buiten rondom de tempel, dit doen ze oa door het offeren van prachtige bloemen.
Ik hoorde van mijn moeder dat het nu bij jullie echt lente begint te worden, dat zal wel heerlijk zijn na al die kou van de afgelopen maanden. Hier is het gelukkig iets koeler geworden, al is het nog steeds erg warm. Gelukkig begint het nu ook af en toe te regenen, 's avonds en 's nachts, en dat is wel heerlijk verfrissend!
Vandaag ook nog even lekker naar het strand geweest, al kan je daar niet ongestoord van genieten, want je word continu aangesproken door jongens. En meestal zijn ze maar geïnteresseerd in één ding: of je getrouwd bent. En ook al zeg je dan dat je getrouwd bent, ze blijven meestal dan toch nog een tijdje rondom je heen hangen en vragen soms zelfs letterlijk of je sex met ze wilt!?!
Gelukkig zijn er heel af en toe ook jongens bij die wat beter Engels spreken en het gewoon leuk vinden om met iemand te praten uit het buitenland. Soms verlang ik dan wel terug naar Nederland waar je gewoon over straat kan lopen zonder steeds aangestaard en aangesproken te worden. Maar ik leer er langzaamaan wel mee om te gaan, al blijft het wel verschrikkelijk irritant.
Vandaag kregen we een schema van alle vrijwilligers die nog gaan komen en dat zijn er aardig wat. In mei zitten we hier zeker met 10 (!!) vrijwilligers, ben erg benieuwd hoe dat gaat zijn.
Begin april komt er ook nog een Nederlandse vrouw hier naar toe, Corinne. Zij is hier al vaker geweest in de afgelopen jaren voor vrijwilligerswerk. Zij komt nu voornamelijk om vakantie te vieren en waarschijnlijk ga ik in mei met haar een week rondreizen door Sri Lanka!
Nou ik ga nog heel even genieten van mijn verjaardag, al is die hier al bijna voorbij.
Hoi!!!
Nou, ook nog even op deze manier: Hieperdepiep hoera! efeliciteerd! En heel veel beterschap!
Kus Irene
Dag Rozemarie, alsnog proficiat met je verjaardag. Ik hoop dat je weer beter bent en kunt genieten van strand en zon. Wij gaan dinsdag naar IJsland. Nu, daar zijn de vulkanen aan het uitbarsten. Dat is dan ook toevallig net als wij er komen. Veel groeten, Marianne
Zoveel vrijwilligers?
Nou dan moeten we zeker samen nog maar eens wat door Sri Lanka gaan crossen.
Ik heb inmiddels luiers (25 katoenen model pamper) en 25 sondeslangetjes en nog een heleboel kleren en zo.
Komende drie dagen nog veel visite en mijn tas inpakken. Zie er echt naar uit en heb vooral zin in het mooie weer, de regen is daar tenminste warm. Hier van de week al twee keer doorweekt van koude regen.
Lieve groet,
Corine