Regen
Hallo lieve mensen,
Het regenseizoen begint hier nu langzaamaan echt te beginnen. Wilde we gisteren lekker gaan zwemmen, begint het te regenen. Erg jammer, aangezien we alleen maar in het weekend vrij zijn. Maar uiteindelijk hebben we de hele middag geklets, wat ook erg gezellig was.
De vorige keer vertelde ik dat het wat koeler begon te worden, maar dat was helaas maar voor 2 dagen. Daarna werd het gewoon weer verschrikkelijk warm. Alleen de regen brengt af en toe wat verkoeling, al is het zelfs dan nog warm.
Binnenkort word hier in Sri Lanka het Boedistisch Oud en Nieuw gevierd, 13 en 14 april. Rond die tijd gaan er ook een heleboel Akka´s naar huis om het daar te vieren. Zoals het er nu naar uit ziet zullen er maar 4 Akka´s hier blijven, van de 15!! Dus dat zal aanpoten worden.
Ter ere van het nieuwe jaar worden nu ook alle groepen grondig gepoetst en dat was zeker wel nodig. Zaterdag hebben ze Usha gepoetst. Ik kan niet zeggen dat ik er rouwig om was dat ik toen vrij was. Ik vind het namelijk niet erg om te poetsen, maar wel hier in Sri Lanka. Alleen al als ik de badkamer hier poets drupt het zweet van mijn gezicht af en is mijn t-shirt doorweekt. Gelukkig waren er wel voldoende andere mensen om ze te helpen.
De groepen hier op Prithipura worden helaas maar twee keer per jaar goed gepoetst: net voor Oud en Nieuw en als dhr. Bergman (voorzitter van de Nederlandse stichting Prithipura) op bezoek komt. Ja de hygiënische normen zijn hier heel anders dan in Nederland.....
Peter is hier vorige week nog een aantal dagen geweest, wat erg gezellig was. Maar hij is donderdag weer vertrokken richting Nederland. Hij werd netjes afgelost door Corine, die die dag arriveerde vanuit Nederland. Corine is hier al meerdere keren geweest als vrijwilligster, waardoor zij veel weet van Prithipura en de kinderen. Dit is erg prettig omdat de informatie die je krijgt van de Akka´s over de kinderen vaak maar erg beperkt is.
Vandaag ben ik begonnen met mijn nieuwe missie voor de komende 4 maanden: ik ga proberen Nethma te leren eten en drinken. Nethma is het meisje bovenaan de pagina. Zij is nu 3 jaar en 4 maanden. Ze is hier gekomen toen ze 1,5 was vanuit een ander tehuis en toen had ze al een sonde. Waarschijnlijk heeft ze haar hele leven nooit gedronken of gegeten. Ze hebben het hier wel eens geprobeerd om haar te laten drinken. Maar ze hebben er nooit echt de tijd voor genomen/gehad om het langdurig met haar te oefenen. Gelukkig heb ik die tijd nu wel, aangezien er nu ook steeds meer vrijwilligers komen. Dus ik ben erg benieuwd....
Ik hoop wel echt dat het gaat lukken, want ze hebben hier op Prithipura ook nog nooit van sondevoeding gehoord. Dus sinds haar geboorte heeft ze alleen nog maar (poeder)melk gehad, waardoor ze ook erg slap is en weinig kracht heeft. Natuurlijk houd ik jullie op de hoogte van de vorderingen.
Gisteren zijn er 2 Duitse meiden gearriveerd, zij komen hier 2 maanden vrijwilligers werk doen. Ze lijken erg enthousiast. Vorige week zijn ook de 3 Japanse vrouwen gearriveerd. Twee daarvan werken nu bij mij op de groep, wat erg prettig is. Nu hebben we gelukkig iets meer tijd voor de kinderen en is de werkdruk ook wat minder hoog, waardoor het werken ook plezieriger word.
Ik merk nu dat ik erg moe ben, dus ik ga het hier bij laten. De volgende keer meer...
Liefs Rozemarie.
Hoi meid! Raar idee dat het bij ons net lekkerder weer gaat worden en dat het bij jou nu gaat regenen. Heel veel succes met Nethma! En alvast een gelukkig nieuw boedhistisch jaar! x Irene