rozemarie.reismee.nl

Sponsorgeld

Vorige week ben ik begonnen met het uitgeven van het geld wat ik meegekregen heb vanuit Nederland. Mijn ouders hebben namelijk met de kinderen en medewerkers van logeerhuis de Reube een heleboel kaarsen gemaakt en de opbrengst van de verkoop kwam ten heel tegoeden aan Prithipura. Totaal 1000,- euro!!! En ik kan je zeggen: daar kan je behoorlijk veel van kopen hier in Sri Lanka. Bij deze wil ik nogmaals iedereen bedanken die hieraan een bijdrage heeft geleverd en ook vanuit Prithipura moest ik iedereen van harte bedanken!

Vorige week zijn Corine en ik dus naar Colombo geweest, met onze eigen privé chauffeur (dat blijft nog steeds wennen). Voor the Netherlands groep hebben we een nieuwe po-stoel gekocht en voor Presaad heb ik condoomkatheters gevonden! Presaad is namelijk volledig bedlegerig en hij lag minstens 4 keer per dag in een zeik nat bed. Dat was voor hem natuurlijk erg vervelend, maar voor ons was het ook geen pretje omdat dan steeds het hele bed verschoond moest worden en ivm zijn contracturen was dat geen makkelijk klus. Gelukkig werkt de condoomkatheter erg goed en Puspha lijkt er ook wel enthousiast over, al is dat bij haar altijd moeilijk te peilen. Ik hoop alleen dat ze de katheters ook zelf wil gaan gebruiken, want de Akka's doen er hier alles aan om maar niet de intieme delen van de bewoners te hoeven aanraken, dat vinden ze namelijk maar vies en eng. Maar ik denk dat ze het uiteindelijk wel zal gaan doen, omdat het voordeel ervan wel erg groot is.

Verder hebben we hier bij een winkel ook wasbare pamper-broekjes gevonden! Zelfs in verschillende maten! We hebben er nu een aantal gekocht, zodat we kunnen kijken wie welke maat heeft en dan wil ik er daarna een hele hoop gaan bestellen. Want dat werkt echt een stuk fijner dan die katoenen doeken die ze tot nu toe gebruikten, die lekken namelijk bij een kleine hoeveelheid urine al door.

Vorige week hebben we ook een hele leuke Newyears party gehad met de Akka's en de bewoners. Er werden allerlei spelletjes gespeeld: van spijker-poepen tot palmblad vlechten en van elkaar geblinddoekt yoghurt voeren tot kokosnoot raspen. Een hele drukke middag dus, maar wel erg gezellig!

Irene

He Roos!

Dat klinkt goed allemaal. Fijn dat je nuttige dingen kan doen met je geld. Succs verder maar weer.

x Irene

Manon

Hoi Rozemarie,

Leuk die foto's van nieuwjaar, herkenbaar en leuk om kids en akka's terug te zien!

Groetjes Manon

Henriette

Hoi Rozemarie,
Wat heb je ontzettend leuke site! Ontzettend mooi om op deze manier te lezen dat je ontzettend goed werk doet daar!
Gelukkig is er naast al dat harde werken ook nog af en toe tijd om iets leuks te doen!
Veel plezier nog en tot week 33!

Lieve groetjes Henriette